banner
İlahi Sıfatlar

İlahi Sıfatlar

Kelam ilminin ilk doğuş dönemlerinde ortaya çıkmış olan Mu’tezile ekolünün, Allah'ın (c.c.) sıfatları konusunda geliştirdiği yaklaşım tarzları ve ortaya atttığı fikirler hem orijinaldir hem de kendilerinden sonra gelen hemen bütün kelam mezheplerini etkilemiş, onların fikrî ve metodik olarak şekillenmelerinde önemli rol oynamıştır. İslam inançları sahasında ilk defa akla müracaat edilerek çözülmeye çalışılan konuların başında sıfat-ı İlâhiyye ve müteşâbihâtın tevili konuları gelmektedir. Mu’tezile ekolünün akla verdiği önem ve kullandığı aklî yaklaşım ve metodlar ise izahtan vârestedir.
 
Elinizdeki bu çalışma Mu’tezile ekolünün önemli kişilerinden Kâdî Abdülcebbâr’ın haberi sıfatlar anlayışım ele almayı hedeflemektedir. Konunun amacı, kapsam ve sınırı bu olmakla birlikte mukayeseye imkan sağlamak amacıyla Ehl-i Sünnet kelamcılarının bu mevzudaki görüşleri de kaydedilecektir.

Liste Fiyatı: 110,00
Yayın Tarihi: 21.06.2022
ISBN: 9786258005875
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 17 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ilahi-sifatlar/620253.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11581159/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner