banner
İmam Ebu Hanifeye Armağan (Ajanda)

İmam Ebu Hanifeye Armağan (Ajanda)

İmam Ebu Hanife hakkında alimlerin sözleri:
 
İmamı Şafii; “Ben Ebu Hanife’den daha büyük fıkıh alimi bilmem. Fıkıh öğrenmek isteyen onun talebesinin ilim meclisinde otursun, onlara hizmet etsin.” buyurmuştur.
 
Ahmet ibni Hanbel; “İmamı Azam, vera (haramlara düşme korkusuyla şüphelilerden sakınan) ve zühd (dünyaya düşkün olmayan), isar (cömertlik) sahibiydi. Ahirete olan arzusunun çokluğunu kimse anlayacak derecede değildi.” buyurmuştur.
 
İmamı Malik’e; “İmamı Azamdan bahsederken onu diğerlerinden daha çok medh ediyorsunuz?” dediklerinde; “Evet öyledir. Çünkü, insanlara ilmi ile faydalı olmakta, onun derecesi diğerleri ile mukayese edilemez. Bunun için ismi geçince, insanlar ona dua etsinler, diye hep meth ederim.” buyurmuştur.
 
İmamı Gazali; “Ebu Hanife çok ibadet ederdi. Kuvvetli zühd sahibiydi. Marifeti tam bir arif idi. Takva sahibi olup, Allahu Teala’dan çok korkardı. Daima Allahu Teala’nın rızasında bulunmayı isterdi.” buyurmuştur.

Liste Fiyatı: 190,00
Derleyici: Fatih Köçer
Yayın Tarihi: 03.01.2019
ISBN: 9786059612357
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 21 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/imam-ebu-hanifeye-armagan-ajanda/488698.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7764724/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner