banner
İmam Şafi’ye Armağan (Ajanda)

İmam Şafi’ye Armağan (Ajanda)

İmam Ahmed b. Hanbel, imam Şâfiî'yi dualarında çokça andığı için oğlu kendisine “Şâfiî nasıl bir kimse idi ki sen ona bu kadar dua ediyorsun?” diye sorunca, Ahmed b. Hanbel oğluna şu cevabı verir: “Ey oğlum! İmam Şâfiî dünya için bir güneş ve insanlar için de bir âfiyet kaynağı gibiydi.”
 
İmam Ahmed bin Hanbel, onun hakkında; “Şafiî, Allah'ın kitabı ve Resulünün sünneti konusunda insanların en fakihi idi” demiştir.
 
Yahya b. Said el-Kattan şöyle der: “Kırk seneden beri her kıldığım namazda mutlaka İmam Şâfiî'ye dua ederim; zira Allah Teâlâ ona ilim kapısını açmış ve onu fıkıh ilminde başarılı kılmıştır.”
 
Süfyan b. Uyeyne Rekâik'den aldığı bir hadîsi kendisine rivayet etti. İmam, hadîsi duyar duymaz kendinden geçti. Süfyan'a “İmam öldü” dendiği zaman Süfyan şöyle buyurdu: “Eğer Şâfiî bayılmış değil de ölmüş ise, zamanının en faziletli kişisi ölmüş demektir.”

Liste Fiyatı: 190,00
Yayın Tarihi: 01.01.2019
ISBN: 9786059612388
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 20 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/imam-safiye-armagan-ajanda/488700.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7764766/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner