banner
İpe Tırmanan Keman Sesi

İpe Tırmanan Keman Sesi

Yakın geçmişte bir dönem, öykü yazınını ‘stajyer romancı mektebi’ olarak kullanma eğilimi peydahlanmıştı. Bunun elbette ki öyküye de romana da büyük zararı oldu. Öykü yazmak için oturdukları masadan elinde roman müsveddesiyle kalkanlara da rastladık, roman yazmaya niyetlenip iyi olduğunu sandıkları öyküde kanaat edenlere de. Bu bile başlı başına bir öykü konusudur (hatta belki roman).

Yılmaz Okyay ise olması gereken ‘öykücü’ karakteriyle çıkar karşımıza: kararlı, metnin sınırlarına hakim, dilde okuru uyanık tutan ve genelinde bilgili bir edebiyatçı. Öykülerinin her biri ustaca şekillendirilmiş, ayrıntıları hissedilen, dışarıdan bakanı yormayacak şekilde renklendirilmiş bir dünya. Karakterlerin ise sözünü bile etmeye gerek yok.

Yılmaz Okyay’ın öyküleri: “sığındığımız sakin ve güvenilir bir liman; her ne kadar azgın dalgaları içinde barındırsa da…”

Galiba Yılmaz Okyay hakkında iki satır laf edelim derken sanırım ‘öykü’ dediğimiz şeyi de tam anlamıyla tarif etmiş olduk.

Ülkü TAMER

Liste Fiyatı: 169,90
Yayın Tarihi: 03.05.2012
ISBN: 9786055411213
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 216
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 127,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ipe-tirmanan-keman-sesi/274485.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:43225/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner