banner
İskitlerin Tarihi

İskitlerin Tarihi

İskitler'in kökeni ile ilgili olarak, bugüne kadar pekçok görüş ortaya atılmıştır. Bazı bilim adamları onları Hint Avrupa orijinli ve hatta İrani olarak kabul ederken, bir kısım bilim adamları da Slav orijinli olduklarını iddia etmişlerdir. İskitler'in Ural-Altay kökenli olduklarını savunanlar da az değildir.
İskitler'in Güney Rusya'ya Çin sınırlarından gelmiş olmaları, ata ve biniciliğe verdikleri büyük önem, son derece savaşçı ve mücadeleci bir ruha rahip oldukları, ölü gömme adetleri gelenek ve göreneklerine bağlılıkları, savaşlarda uyguladıkları taktikler, onların Türk olduklarını açıkça ortaya koymaktadır. Bütün bunlar bir yana, İskitler'e ait olduğu kabul edilen Esik Kurganı'nda çıkarılmış yazıların dilinden Türkçe olması ve bu yazının Göktürk'ler zamanında Orhun Kitabeleri'nin yazımında da kullanılmış olabileceği fikri gittikçe kuvvet kazanmaktadır.

Liste Fiyatı: 8,33
Yayın Tarihi: 24.03.2004
ISBN: 9789758867400
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 131
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.4 cm

Bu üründen 62 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/iskitlerin-tarihi/67846.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:101675/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner