banner
İslam Felsefesinde Mistik Bilginin Yeri

İslam Felsefesinde Mistik Bilginin Yeri

Bu kitap, mistik bilgi diye de adlandırdığımız tasavvufi bilgiyi önce genel anlamda ve sıradan sezgi ile karşılaştırmakta; Descartes'ten Kant'a, H. Bergson'dan B. Russell'a kadar zaman zaman ele alınan "genel sezgi"nin, bize sadece fenomenlere ait yüzeysel bilgi sağladığını, ama eşya ve olayların gerisinde saklı hakikatlere eriştirmediğini tespit etmektedir.
Unutmamak gerekir ki, tasavvufi bilgi, mutlak bilgiyi bulmuş olmanın değil, onu aramakta olmanın ifadesidir. Dolayısıyla o, insan bilgisinin sadece bir tarafını değil, tümünü ifade edebilme ve mutlak bilgiye ulaşabilme bakımından çağımızın en elverişli alternatif bir bilgi felsefesi olma iddiasındadır. Bu çalışma tasavvuf disiplinini Muhasibi, Gazali ve İbn Arabi gibi önde gelen mutasavvıflardan yararlanarak epistemolojik açıdan ele almaktadır. Tasavvuf, özellikle bir ahlak disiplini olmak bakımından, felsefenin temel sorunlarından birisini oluşturan etik probleminin ilgi alanına girmektedir. Bu yönüyle tasavvuf, "kendi içinde" ve "kendi başına" felsefi bir mahiyet arz eder.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 12,00
Yayın Tarihi: 01.10.1995
ISBN: 9789755741055
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 344
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 25 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islam-felsefesinde-mistik-bilginin-yeri/4944.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:95526/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner