banner
İslam Mantık Geleneği

İslam Mantık Geleneği

Her ilmin başka bir kültüre aktarılması ve o kültürün rengine bürünmesi belli bir süreçle olduğu gibi, felsefe ve onunla birlikte gelen mantık ilminin de İslam düşüncesine nakledilmesi ve bu düşünce yapısı içerisinde konumlanarak kendi geleneğini oluşturması, belli bir süreç içerisinde olmuştur. Bunun sonunda, hem felsefe ve mantık İslam düşüncesinden, hem de İslam düşüncesi felsefe ve mantık ilminden bir takım şeyler almış ve kendi bünyelerine yerleştirmişlerdir.
Biz bu çalışmamızda, sadece mantık ilminin İslam düşüncesi içerisindeki konumlanma ve kendi geleneğini oluşturma süreci üzerinde duracağız. Felsefenin aldığı şekil ve uğradığı değişiklikleri ise mantık çerçevesinde değerlendireceğiz.
Ayrıca, denilebilir ki, bir zihniyet kurucusu olan mantık ilmindeki gelişmeleri tespit etmek diğeri için de önemli ipuçları verecektir.

Liste Fiyatı: 21,00
Yayın Tarihi: 17.07.2007
ISBN: 9789944152150
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 360
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 21 cm

Bu üründen 99 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islam-mantik-gelenegi/97905.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:70753/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner