banner
İslam Öncesi Ortadoğu’da Eko-Politik Akıl

İslam Öncesi Ortadoğu’da Eko-Politik Akıl

Tarih münferit ve bağımsız bir aktör gibi kendi doğal akışında karşısına çıkan engelleri aşmak ister. Tarihin bizzat kendi çocukları olan “eko-politik akıllar” her defasında bir istikrara kavuşmak için onu yeniden yapılandırma iradesini gösterir. Olabildiğince derin fakat bir o kadar görünür olan bu akıllar döngüsü, tarihin zaman ve mekândan mürekkep koşullarıyla reaksiyona girerek ekonomi ve politika dâhil hayatın birçok sistemini tekrar tekrar inşa eder.

Bu inşanın kadim coğrafyası, büyük uygarlıkların doğup geliştiği ve battığı Ortadoğu, birçok iktisadi ve siyasi aklın zemini olarak dünya tarihinde iz bırakmıştır.

Elinizdeki kitap, “Eko-politik akıl” kavramsallaştırmasıyla İslam öncesi Ortadoğu tarihini yeniden okuyor. Toplumların ve devletlerin yanında İslam öncesi Ortadoğu’ya renk vermiş dinlerin eko-politik aklını yeniden yorumluyor ve bugünün Ortadoğu’sunu anlamamıza yardımcı oluyor.

Liste Fiyatı: 189,00
Yayın Tarihi: 27.03.2024
ISBN: 9786256674035
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 298
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 62 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 129,28
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islam-oncesi-ortadoguda-ekopolitik-akil/679133.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11873777/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner