banner
İsmail Saib Sencer

İsmail Saib Sencer

 
 Bu kitapta, Osmanlı’dan kalan büyük değer “Hâfız-ı Kü­tüplük nedir?” sorusuna cevap alacak, Osmanlı’nın son hâfız-ı kütüplerinden İsmail Saib Sencer Hoca’nın ilginç ve bir o kadar da münzevî hayatına yolculuğa çıkacaksınız... Dönemin en büyük ilim adamlarının kaynağı olan Hoca Efendi, kedile­riyle kendini gizlemesiyle ve sorulan her alandan soruya cevap vermesiyle dikkat çekmişti. Bir mesele arz edilince “Sağdan yedinci raftaki falanca kitabın ikinci cildini al, kırkyedinci sayfa­sındaki üçüncü paragrafı oku.” dedikten sonra “Şu, şu kitapların şu sayfalarında da aradığınız neviden bilgiler vardır.” diyebilecek kadar ilim deryası idi.
 
• O Bayezid Kütüphanesi’nin ruhu idi.
İsmail Hami Danışmend
 
• O, bir kütüphane memuru değil, canlı bir bibliyografya idi.
Dr. Adnan Adıvar
 
• Gazali kadar mütekellim, Fahreddin Razi kadar müfessir, Buhari kadar muhaddis, İbni Sina kadar hekim, Muhyiddin Arabi kadar âlim, Mevlâna kadar âşık, Hacı Bayram kadar vâkıf, Kınalızade kadar zi-fünun’ bir zat idi.
Abdülbaki Gölpınarlı
 
• Kendisi yirminci asrın allamesi olup, şark encümenidir.

Liste Fiyatı: 100,00
Yayın Tarihi: 23.06.2017
ISBN: 9786056725180
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 278 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ismail-saib-sencer/429545.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:4034995/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner