banner
Kahve Molası

Kahve Molası

Ülkemizde tarih, her zemin ve her zaman için çıldırtıcı bir muammadır. Çünki okumak yerine ahkam kesmekle yetinen bir milletiz. Okumuş yazmışlarımızın kimisine göre tarih örnek alınacak bir övünç sayfası, kimisine göre de tek kalemde siliniverecek bir beyhude zamanlar dilimidir. Kimisi tarih deyince şaha kalkmış atların zafer hücumlarını göz önüne getirir, kimisi halkını ezen monarşist ve zalim idarecileri hayal eder. Yazık ki, her ikisi de yanlış, her ikisi de abartılı örneklerdir bunların. Ve yazık ki bu tavır, tarihini bilmeyen insanların kârıdır yalnızca; tarihini bilmeyen, bilmediği için de kendilerine efsaneler üreten insanların...
Tarihin ara sokaklarında dolaştığım uzun yıllar boyunca pek çok insanla karşılaştım. İtiraf etmeliyim ki ne sefere giderken üzümünü kopardığı asmaya akçe kesesini bağlayan atama rastlayabildim, ne de harem havuzunun çevresinde yarı çıplak cariye kovalayan sultana. Bazen bir adam tanıdım, eteğine yapışıp kurtulmak için günümüzde yaşamasını çok istediğim; bazen bir herifle karşılaştım. “Bu benim atam olamaz!” diye isyan ettiğim. Ne var ki her ikisinin de genleri benim genlerime uyuyordu ve kabullenmek zorundaydım ki ben onların varisiydim.
Kahve Molası’nın içindekiler kahve yudumlar gibi okunabilecek, belki okumayı eğlenceye dönüştürebilecek küçük hikâyeler, hatıralar, nükteler ve bercestelerden ibarettir. Böylece geçmiş zamanların neşeleri ve sevinçlerini, hüzünlerini ve acılarını görmek, hissetmek, yaşamak ve ibret almak, kahve tadında lezzetlerle tanışmak pekala mümkündür. Ve biz onları keşfettiğimiz vakit adını tarih koyarız.
Kahve Molası karışık ama gizemli, düzensiz ama meraklı ayrıntılarla doludur. Dimağımıza ister kahkaha ve sevinç lezzeti, ister gözyaşı ve hüzün tadı gelsin, burada otuyacağımız yazıların hepsi tarihten alınmadır ve hepsinde hâlâ bizim uzak hatıralarımız köpüklenir. Fincanımıza dökülenler tarihi doğrudan öğretmez belki bize, ama tarih zannedilen kronolojinin satır aralarını hakkıyla doldurur.
Kahve Molası, Tavan Arası adlı kitabımızı tamamlar ve insanı kuşatabilecek karışık ama gizemli, düzensiz ama meraklı ayrıntılarla doludur. Burada okuyacağınız yazılar tarihten alınmadır ama size tarihi doğrudan öğretmez; belki tarih zannetiğimiz kronolojinin satır aralarını dolduran kültürü tanıtır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 0,00
Yayın Tarihi: 03.10.2002
ISBN: 9789756491188
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 294
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 55 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kahve-molasi/48649.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:240598/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner