banner
Kamu Politikası Kuram ve Uygulama

Kamu Politikası Kuram ve Uygulama

Kamu politikası çalışmaları, gelişmiş ülkelerin kamu yönetimi alan yazınında uzun süredir yer almasına rağmen, Türkiye için nispeten yeni bir konudur. Özellikle 1990lardan itibaren, Türkiyede kamu politikasına yönelik ilgi artmaya başlamıştır. Bu kitabın derleniş amacı, kamu politikası çalışmalarına yönelik artan akademik ilgi ve yükselen uygulama talebi karşısında bu alandaki kuramları ve uygulamaları daha geniş kitleler ile paylaşma ihtiyaç ve gerekliliğidir.

Kitabın "Kuram" başlıklı ilk kısmında yer alan 14 bölümde, kamu politikası konusu kuramsal düzeyde ele alınmakta ve kamu politikası süreci, bu süreçte rol oynayan aktörler ve kamu politikasına dâir bazı kuramsal ve kavramsal yaklaşımlar okuyucunun dikkatine sunulmaktadır. Kitabın "Uygulama" başlığını taşıyan ikinci kısmında yer alan 12 bölümde ise, bir önceki kısımda işlenen kuramsal yaklaşımlar da kullanılarak, eğitim, sağlık, çevre, göç ve ulaştırma gibi çeşitli alanlardaki kamu politikaları uygulamaları analiz edilmektedir. Bu çerçevede, bu kitap, kamu politikası alanındaki kuram ve uygulamaları, Türkiye uygulamasını da dikkate alarak, ayrıntılı bir şekilde tartışmaktadır.

Kamu politikası çalışmaları gibi çok dinamik ve çok boyutlu bir konuya odaklanan bu kitabın, genelde kamu yönetimi disiplinine, özelde ise kamu politikası alan yazınına katkı sağlayacaktır. Bu eserin akademisyenlere, siyasal ve bürokratik karar alıcılara, uygulayıcılara, lisans ve lisansüstü öğrencilerine ve kamu politikası konusuna ilgi duyan ve bu konuda bilgi sâhibi olmak isteyen herkese faydalı olacaktır.

Liste Fiyatı: 60,00
ISBN: 9789752500372
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 703
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19 x 23 cm

Bu üründen 297 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kamu-politikasi-kuram-ve-uygulama/330078.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:149744/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner