banner
Kapitalizm Nedir? & Politik ve Toplumsal Bilginin ABC’si

Kapitalizm Nedir? Politik ve Toplumsal Bilginin ABC’si

Kapitalizmin gerçek yüzü parlak neon ışıklarıyla, ışıl ışıl vitrinlerle, tıka basa dolu ürün raflarıyla, “eşit fırsat” masalıyla gayet güzel kamufle edilir ve bu da kapitalist dünyanın gerçeklerinin ortaya çıkardığı pek çok sorunun cevaplanmasını daha da zorlaştırır.

Dünyadaki eşitsizliğin, ayrımcılığın, sosyal adaletsizliğin, açlığın, yoksulluğun ve savaş tehdidinin suçlusu kimdir? Kapitalist toplumların sosyal yapısı neden bu kadar dengesiz; sınıf farklılıkları neden bu kadar keskin ve uzlaşmazdır?

Kapitalist ülkelerde halkın çoğunluğu temel ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınırken neden birkaç zengin lüks içinde yüzebiliyor? Birileri bir sefadan diğerine koşuyor, eski sanatçıların, müzelerin bile kıskandığı eserlerinden şahsi koleksiyonlarını yapabiliyor, kendilerine özel yüzlerce dönüm av sahasına sahip olabiliyor, fakat diğerleri aşevinden bir tas çorba alabilmek için kuyruğa giriyor, gazete kâğıtlarını yorgan yapıp kaldırımlarda uyuyor; neden? Pahalı malikâneler suyu, kanalizasyonu ve elektriği olmayan kenar mahallelere bir taş atımı mesafede; neden? Kapitalist dünyada birçok kişinin eğitim masraflarını karşılayamamasının, ya da doktora gidememesinin nedeni nedir? İhtiyaç sahiplerinin beslenme, giyim ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak miktardan çok daha fazlası silahlanma yarışına akıtılırken, sapasağlam milyonlarca insan fabrika kapılarında neden işsiz kalır?

Liste Fiyatı: 150,00
Çevirmen: Piyale Yazgan
Yayın Tarihi: 20.05.2024
ISBN: 9786256005389
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 199
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 15 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 102,60
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kapitalizm-nedir-politik-ve-toplumsal-bilginin-abcsi/683725.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11897564/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner