banner
Karakter

Karakter

Hikaye, 1920’lerin Rotterdam’ında geçer. Joba, Dreverhaven’in evinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Bu zaman içerisinde onlar sadece bir kere birlikte olurlar fakat Joba hamile kalır ve kendisi ve oğlu için bir hayat kurmak üzere işverenini terk eder. Böylece Katadreuffe evlenmemiş, yoksul bir annenin oğlu olarak II. Dünya Savaşı öncesi dünyaya gelir. Zaman geçtikçe Drevenhaven sürekli olarak Joba’ya mektup yollayarak evlenme teklif eder (mektuptaki “soru ne zaman evleniyoruz?” dur) fakat her seferinde reddedilir.
Katadreuffe’ün yolu, Dreverhaven’inkiyle birkaç kere kesişir. Henüz çocukken, bir suçu olmadığı halde, hırsızlıktan tutuklandığında polise babasının Dreverhaven olduğunu söyler. Ancak karakola gelen Dreverhaven, onu oğlu olarak tanımayı reddeder. Genç bir adam olduğunda, tütün mağazası işletebilmek için, farkında olmadan Dreverhaven’in bankasından kredi alır. Ancak işler umduğu gibi gitmez ve başarısız olur, Dreverhaven’de alacakları için dava açar. Katadreuffe borcu ödeyebilmek için bir avukatlık firmasında katip olarak işe girer. Bu işi, annesinin evinde bulduğu ve henüz bitiremediği, ansiklopedilere dayanan eğitimi ile almayı başarmıştı.
Borcunu ödedikten sonra Katadreuffe’un baro sınavını geçebilmek için bir kez daha paraya ihtiyacı olur.Tekrar Dreverhaven’e gider ve ondan kredi alır. Dreverhaven’in tek şartı istediği herhangi bir zamada borcun geri ödenmesidir. Oğluna karşı yaptığı bütün engelleme çabalarına rağmen Katadreuffe baro sınavını geçer ve avukat olmayı başarır. Dreverhaven’in öldürüldüğü gün öğleden sonra Katadreuffe bütün öfkesi ile Dreverhaven’in ofisine borcunun kalan son taksidini ödemek üzere gelir. Ofisten ayrılmadan önce Dreverhaven ile bir süre kavga eder. Çevredeki herkes ofisi terk ederken onu görmüştür.
Polis Katadreuffe ofisi terk ederken saatin 5:00 olduğunu ve Dreverhaven’in ise saat 11:00’de öldüğünü ortaya çıkarır. Bu da onları Dreverhaven’in intihar ettiği sonucuna götürür. Dreverhaven vasiyetinde bütün malvarlığını oğluna bırakmıştır. Vasiyetin imza bölümünde ise “Vader” (Baba) yazılıdır.

Liste Fiyatı: 50,00
Çevirmen: Burak Sengir
Yayın Tarihi: 16.09.2010
ISBN: 9786056141270
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 316
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 100 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 43,76
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/karakter/242390.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:127737/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner