banner
Karıncalardan Özür Dilerim

Karıncalardan Özür Dilerim

Bir manifesto niteliğindeki "durum analizi" sayılabilecekbu eser; evrensel bir medeniyetin ve kadim bir kültürün hal-i pür mealini, tarihsel arka planında yatan bilimsel ve felsefi işaret taşlarını netleştirerek, açıklıyor.

Bilimperestliği ve sahte bilimi masa üzerine yatırırken, orjinal kritiğini, çok farklı disiplinlerden taşıyarak değil,20 yüzyılda ortaya atılan yen bilimsel teorilerin ve felsefi yaklaşımların sonuçlarından yararlanarak oluşturuluyor. Bilimperestliğin, aslında "kollektif şuur dışında" yatan avrupaperestliğin acıncak bir görüntüsü olduğunu belirten yazar, Avrupa ve özellikle Fransa'nın etkisinde kalan Türk Çağdaşlaşma ve Batılaşma (belki de, Batılaştırma) önderleri Jön Türklerin sahip oldukları zihin yapısını ve entelektüel yönelimlerini gözler önüne seriyor.

Ülkemizde, hayatın her alanında kök salan sahte bilimin ve jakoben tutumun önemle irdelenmesi, cesurca sorgulanması gerekmektedir. Bu eser, bu yönde reçeteler yerine, açıldığında ve ortaya koyulduğunda kimine göre "Pandora'nın kutusu" sayılabilecek fikirler silsilesini içermektedir.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 01.01.2004
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 15 x 21 cm

İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/karincalardan-ozur-dilerim/101936.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5440/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner