banner
Karşılaştırmalı Siyaset & Başkanlık ve Parlamenter Sistemler Işığında Yarı Başkanlık Modelleri

Karşılaştırmalı Siyaset Başkanlık ve Parlamenter Sistemler Işığında Yarı Başkanlık Modelleri

Türkiye’de 2007 yılında yapılan Anayasa değişiklikleri, o dönemde yapılan tartışmaların çok ötesinde bir değişime kapıaralamıştır. Değişikliklerle, 1982 Anayasası’nın başlattığı, Türkiye’deki sistemin ne kadar parlamenter olduğu tartışması yerini, yarı başkanlık sistemine geçilip geçilmediği ve bunun doğurabileceği sorunlara bırakmıştır. Değişiklikler, aynı zamanda 1982 Anayasası’nın içerdiği boşluklar ve sorunlu yönlerin daha ciddiye alınmasını sağlamış ve Türkiye’de sistem tartışmalarınıyeni bir boyuta taşımıştır.
İçinde bulunduğumuz dönem, parlamenter, başkanlık veya yarıbaşkanlık konusundaki tartışmaları teori ve olasılık düzeyinden çıkarmış, artık bir karar alınması zorunluluğunu kamuoyunun gündemine getirmiştir.
Bu kitap, yeni anayasa yapımı, başkanlık, yarı başkanlık sistemleri gibi konuların tartışıldığı bu günlerde, başkanlık ve yarıbaşkanlık modelleri ile yönetilen örnekler üzerinden, modellerin olumlu ve olumsuz taraflarını tartışmakta, ülkemiz özelinde ise başkanlık, yarı başkanlık modellerinin uygulanabilirliğini ve muhtemel uygulama avantaj ve dezavantajlarını incelemeye çalışmaktadır.

Liste Fiyatı: 180,00
Yayın Tarihi: 19.08.2013
ISBN: 9789944105453
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 352
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 170 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin ÃœyeliÄŸi Hemen BaÅŸlat
Platine Özel Fiyat: 113,85
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/karsilastirmali-siyaset-baskanlik-ve-parlamenter-sistemler-isiginda-yari-baskanlik-modelleri/314480.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:144681/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner