banner
Kayıp Tarihimiz II

Kayıp Tarihimiz II

Şah İsmail ve Yavuz Sultan Selim arasındaki mücadele nasıl ve neden başladı? Anadolu’daki ayaklanmaların başlamasında Şah’ın tesiri ne kadardı? Cevabını, Prof. Dr. İskender Pala ve Tarihçi Reha Çamuroğlu veriyor.

Coğrafî Keşiflerin, Osmanlı Devleti’nin gerilemesiyle ilgisi neydi; Kanunî’nin buna karşı tedbirleri nelerdi? Portekiz ve İspanya’nın başardığı keşifleri Osmanlı neden yapmamıştı? Tarihçi Reha Çamuroğlu ve Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu anlatıyor.
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e nasıl bir miras kalmıştı? Atatürk, Cumhuriyet’i hangi tarihî zemin üzerine kurdu? Prof. Dr. İlber Ortaylı, imparatorluğun en uzun yüzyılını sorguluyor.

31 Mart Vak’ası ve Sultan Abdülhamit’in tahttan indirilmesinde kimler etkindi? Yabancı devletlerin İttihat ve Terakki Partisine ilgileri nasıldı? Osmanlı’nın son dönemlerinde etkin olan isimlerin siyasî düşünceleri ve bağlantıları nelerdi? Prof. Dr. Sina Akşin ve Prof. Dr. Ali Birinci tartışıyor.

Atatürk, gençlik yıllarından itibaren hangi kitapları okumuştu? Atatürk’ü etkileyen düşünce adamları ve yazarlar kimlerdi? Atatürk, dinin ortadan kalkacağına ve bilimin yeni bir din olacağına mı inanıyordu? “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü ve Atatürk’ün entelektüel biyografisini, Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu anlatıyor.

Atatürk’ün muhalifleri Lozan’a neden karşı çıkmışlardı? İttihat ve Terakki, Cumhuriyet kurulduktan sonra da varlığını devam ettirmiş miydi? Yeni devletin muhalefeti neden ve nasıl tasfiye edildi? Konunun uzmanları Prof. Dr. Cezmi Eraslan ve Tarihçi Ayşe Hür tartışıyor.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e, tarihin önemli konuları Kayıp Tarihimiz’de tartışılıyor.

Liste Fiyatı: 13,00
Yayın Tarihi: 12.05.2016
ISBN: 9786055535377
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 1.306 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kayip-tarihimiz-ii/276414.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:19824/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner