banner
Kerbela Kıyamının Hüseyni Öğretileri

Kerbela Kıyamının Hüseyni Öğretileri

erbelâ hadisesine dair Türkiye literatürüne bir göz gezdirildiğinde “gerçekte kavradıklarını kavramayı” reddeden tarihçi ve entelektüeller tarafından, hadisesinin kronolojik cetvelde alelade bir olay misali zikredildiği görülmektedir. Elbette olayın vahameti, Peygamber-i Ekrem (s.a.a.)’in torununa reva görülenler eleştirilmektedir. Ancak olayın sebep-sonuç ilişkisi üzerinde durulmamakta; İmam Hüseyin (a.s.)’ın Kerbelâ’daki mukaddes öğretileri üzerinde maalesef durulmamaktadır. Oysa tüm bunlar entelektüel zihnin iğfal edilmiş halinden sudur eden anti hakikat söyleme hizmetten başka bir şey değildir.

Elinizdeki çalışma bu bağlamda önemli bir boşluğu doldurma amacıyla Azericeden Türkiye Türkçesine aktarıldı. On iki oturumluk konuşmaların her biri merhum Allâme Muhammed Takî Caferî tarafından yapılmıştır. Eseri okuduktan sonra bu büyük âlimin diğer eserlerini merak edeceğinizi şimdiden söyleyebiliriz. 

Liste Fiyatı: 50,00
Çevirmen: Hasan Hüseyin Güneş
Yayın Tarihi: 09.01.2015
ISBN: 9786055030179
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 102
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12 x 19.5 cm

Bu üründen 35 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kerbela-kiyaminin-huseyni-ogretileri/358997.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:999373/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner