banner
Kimmerya (Türk Kimmerler)

Kimmerya (Türk Kimmerler)

Kimmerler, tarihçilerin Proto-Türkler olarak tanımladıkları, Ural - Altay kökenli budunların, batı kolunu oluşturan Türklerdir. M.Ö. 2300 yıllarından itibaren yaşadıklarını gösteren, varlıklarını kanıtlayan bilgiler ve eserler bırakmışlardır.

Ulaştıkları medeniyet seviyesi ile bronz çağının aşılmasına, demir çağının başlamasına öncülük etmiş büyük bir Türk Budunudur, Kimmerler. Kurdukları devletin Başkenti Kırım’daydı ve Kırım adı, onların anısına yaşamaktadır hala!

Kimmerya, Kimmer Ülkesinin adıdır.
Türklerin bilinen ilk Ataları olan Kimmerler, MÖ 800’lü yıllara kadar Kimmerya’da yaşamışlardır! Karadeniz’in kuzey kıyılarından, İdil Irmağı’na kadar, doğuda Hazar Denizi’nden ve batıda Tuna Nehri arasındaki geniş coğrafyanın adıdır, Kimmerya!

Daha sonraları, doğudan gelen Sakalar’ın baskısı ile yurtlarını terk ederek Anadolu’ya göç edecek ve bu bölgede tarihin akışını değiştirecek olan Kimmerleri anlatan bu ilk roman, tarihi gerçeklere dayanmaktadır. İlkçağ tarihçilerinin özelliği olan, efsanelere öykünen anlatım benimsenmiştir, ister istemez!

Liste Fiyatı: 11,11
Yayın Tarihi: 21.01.2011
ISBN: 9786054369386
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 232
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 199 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kimmerya-turk-kimmerler/249120.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:194594/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner