banner
Kör Baykuş (Resimli Özel Baskı)

Kör Baykuş (Resimli Özel Baskı)

Resimli özel baskı
Sâdık Hidâyet’in Kör Baykuş romanının resimli özel baskısı Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Behçet Necatigil’in çevirdiği romanı Hemad Javadzade resimledi.
Hemad Javadzade, 1984 yılında İran’da doğdu. İstanbul’da yaşayan sanatçı grafik tasarım bölümünü bitirdikten sonra profesyonel kariyerine 2001’de ilk kişisel sergisiyle başladı. Birçok ulusal yarışmada resim heykel ve grafik dallarında ödüle layık görüldü. Beş kişisel sergi açtı ve aralarında Mamut Art Project’in de olduğu 10’dan fazla karma sergiye katıldı.
Kör Baykuş hem yazarıyla, çevirmeniyle, hem çağdaş İran edebiyatıyla ama daha da önemlisi dünya edebiyatının modern klasikleriyle bütünleşmiş eşsiz kitaplardandır. Avrupa modernizmini İran edebiyatına taşırken, Behçet Necatigil’in şiirsel Türkçesi sayesinde, kırk yıldır bizim edebiyatımıza da örnek olmuştur; okurumuzun çağdaş İran edebiyatına ilgisini tek başına canlı tutmuştur.
Sâdık Hidâyet ile Behçet Necatigil’e bu baskıda Hemad Javadzade de katılıyor. Kör Baykuş’un yarattığı dünya, Türkiye’de yaşayan genç sanatçı Javadzade’nin çizimleriyle, fantastik bir boyut kazanıyor.

Liste Fiyatı: 24,07
Çevirmen: Behçet Necatigil
Çizer: Hemad Javadzade
Yayın Tarihi: 03.02.2017
ISBN: 9789750838965
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 120
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 19.5 x 28 cm

Bu üründen 553 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kor-baykus-resimli-ozel-baski/415505.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:3058247/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner