banner
Korsanlıktan Siyasal İslam'a & Cezayir'de Siyasal ve Toplumsal Değişim

Korsanlıktan Siyasal İslam'a Cezayir'de Siyasal ve Toplumsal Değişim

"1990'larda Cezayir'de ve 2010'da bazı Arap ülkelerinde yaşananları anlamak için ülkelerin tarihsel olarak siyasal ve toplumsal gelişmelerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Çalışma, 1990 sonrasını daha iyi anlayabilmek adına, Cezayir'in tarihsel süreçte siyasal ve toplumsal gelişmelerini ortaya koymaya çalışmıştır.

İslam coğrafyasında yüzyıllardır süren bu çatışmalar, yakın bir zamana kadar, fiili müdahaleler şeklinde kendini göstermekteydi. Ancak, bu coğrafyada, 20. yüzyılın sonu ve 21. yüzyılın başlarında dışarıdan sıcak müdahaleler yerine iç çatışmaların daha yoğun olarak gündeme geldiğini görmekteyiz. Bu aslında bize, sürecin yeni bir döneme girdiğini de göstermektedir. 21. yüzyıldan itibaren daha net bir şekilde islam coğrafyasındaki toplulukların kendi iç çekişmelerinden kaynaklanan sıcak çatışmalar yaşadığı görülmektedir. Orta ve uzun vadeli dönemlerde ise "siyasal" sorunların yerini "din (islam)" merkezli sorunların alacağı düşünülmektedir. "

Liste Fiyatı: 260,00
Yayın Tarihi: 05.04.2014
ISBN: 9786054868056
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 180
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 24 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 173,42
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/korsanliktan-siyasal-islama-cezayirde-siyasal-ve-toplumsal-degisim/336632.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:94636/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner