banner
Köstendilli Süleyman Şeyhi Efendi Divanı’nın Tenkitli Metni

Köstendilli Süleyman Şeyhi Efendi Divanı’nın Tenkitli Metni

Dînî-tasavvufî edebiyat sahasında otuza yakın eğitici ve öğretici Türkçe eser meydana getiren Süleyman Şeyhî Efendi, aynı zamanda bir tarikat şeyhidir. XVIII.yüzyılın sonları ile XIX.yüzyılın başlarında yaşayan yazarımızın yaşadığı dönem, siyasî, sosyal ve edebî açıdan göz önünde tutulduğunda, çok sayıda eser yazması, kıymetini ve önemini daha da artırmaktadır. Bizim inancımız şu ki; eserleri gün yüzüne çıktıkça, Süleyman Şeyhî Efendi’nin mesajları daha iyi anlaşılacak ve toplumda hak ettiği değeri alacaktır.
 
Çalışmamıza divan şiirinin XIX. asırdaki genel durumu ile ilgili bilgiler vererek başladık. İkinci bölümde yazarın hayatını, tasavvufi şahsiyetini, tarikatini, eserlerini ve edebî kişiliğini tanıtmaya çalıştık. Aynı bölüm içinde Süleyman Şeyhî Efendi’nin divanının nüshalarının metin karşılaştırmasını yaparken nelere dikkat ettiğimizi belirttik. Daha sonra da divanın tenkitli metnini sunduk. Ayrıca divanda geçen âyetlerin tercümesinde Hasan Basri Çantay’ın Kur’ân-ı Kerîm tercümesinden faydalandık. Çalışmamızın sonuna ‘Sözlük ve Dizin’ koymayı uygun bulduk.

Liste Fiyatı: 66,00
Yayın Tarihi: 16.01.2019
ISBN: 9786057898043
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 390
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 23.5 cm

Bu üründen 6 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kostendilli-suleyman-seyhi-efendi-divaninin-tenkitli-metni/490116.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7862755/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner