banner
Kot Pantolon

Kot Pantolon

Yaşam zorluklarla doludur ve bu zorluklarla başa çıkabilmek çok zor olabilir. Yılgınlığa kapıldığınız, olayları akışına bıraktığınız anlar az olmayabilir. Yine de her durumda umut etmek önemlidir. Pes etmeye başladığınız an kaybetmenizin kırılma noktası olabilir. Toplum, aile ve mahalle baskısı gibi etkenler mücadelenizin karşısında yıkılmaz kaleler gibi duruyorsa o kaleleri yıkmak için savaşmak zorundasınız.
Sık sık gecekondu kızı olduğunu tekrarlayan Gülten’in direnişi, içinde olduğu atmosferi yırtıp, uzay boşluğunda kendine yeni bir dünya arayışında olmasını, sonunda gecekonduyu yıkmasını ancak, baskıdan özgürlüğe giden ironik bir tema olarak görebiliriz.
Hiç kuşku yok ki toplumcu gerçekçi edebiyatın efsane kalemi Erdinç Ozan, bu romanında adını vermediği metropol bir kentin aslında kültürel anlamda farklı kültürleri bünyesinde barındırdığını anlatırken, ütopik bir gecekondu ailesinin bireylerinin büyük kent yaşamıyla bağdaşma zorluklarını kaleme almaktadır.
Kot Pantolon giymenin namus konusu yapıldığı erkek egemen bir ortamda büyüyen Gülten, iş yaşamıyla birlikte yaptığı yanlış bir evliliğin yıkıcı sonuçlarını boşandıktan sonra da üzerinden atamaz.
Eminim ki baskıdan bunalan pek çok kadın bu romanda kendisini bulacaktır. Mutlaka bir çıkış yolu vardır ve önemli olan o yolu bulmaktır.
Ersin KOTAN

Liste Fiyatı: 120,00
Yayın Tarihi: 18.04.2024
ISBN: 9786256803688
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 134
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 1 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
82,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 166

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin ÃœyeliÄŸi Hemen BaÅŸlat
Platine Özel Fiyat: 75,90
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kot-pantolon/680683.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11881284/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner