banner
Kudemenın Kırk Atlısı

Kudemenın Kırk Atlısı

Yunus, meftûn olduğum beyitlerinden birisinde,
Biz bu ilden gider olduk, kalanlara selâm olsun
Üstümüze hayır dua kılanlara selâm olsun
buyurur. O ne müthiş bir duygu, o ne dehşetli bir sevgidir ki kûs-ı rıhlet (göç davulu) vurulduğunda kalanlara selâm okunabilsin. Kudemâ (önden gidenler) bize selâm bırakır da ona mukabele olunmaz mı?!.. Bu kitabımız o mukabele içindir.
Kırk atlı düşünün, rüzgarı peşine takmış da giden kırk atlı… Zehir gibi, çelik gibi, cin gibi Hepsi de bugün ibretle okunacak ömürler yaşamışlar, bizim zaman zaman karşılaştığımız hallerle karşılaşmışlar. Yaptıkları, söyledikleri ve yazdıklarıyla her biri bizlere rehber olacak hayatların hikâyelerindeki kahramanlar. Millet olarak biraz da bizim hayat hikâyelerimizin kahramanları. Yazık ki onları tanımayan nesiller yetiştirdik, ibret taşlarımızı kendi ellerimizle gömdük.
Kudemanın Kırk Atlısı, atalarımızdan devlet adamı, mutasavvıf veya şair olan yalnızca kırk kişinin hayatlarından bazı kesitleri anlatır. Okuyucu isterse, bu kırk kişiden her biri onun hayat hikayesine girer ve yeni bir ömür formatlaması için önünde yeni bir pencere açar. Kimbilir, belki de bu kırk insanın hayatlarının satır aralarında bizler için bazı ibret sahneleri saklıdır.
Kudemanın Kırk Atlısı’nda kırk biyografi yer alır. Her bir biyografide, tarihin derinliklerine inerek kültür iksirlerinin değişik lezzetlerini tada tada kitabın sonuna gelen bir okuyucu, sanırız ki kırkıncı kapının sihirli anahtarını da elde etmiş olacaktır. Çünki orada, öz kimliğimizle yeniden uyanmanın hikâyesi başlar.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 0,00
Yayın Tarihi: 03.10.2002
ISBN: 9789756491157
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 232
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 8 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kudemenin-kirk-atlisi/48664.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:45944/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner