Kulluk

İmam Bûsîri Hazretlerinin “Kaside-i Bür’e”sini tercüme ve şerh eden Abidin Paşa bu eserin mukaddimesinde şu hadiseyi anlatıyor:
Bir gün evine giderken yolda bir pir-i faniye rastlar. Yaşlı adam ona:
- Ya Bûsirî! Bu gece Rasullullah’ı rüyanda gördün mü? diye sorar. İmam-ı Bûsiri:
– Hayır görmedim, diye cevap verir.
Bunun üzerine pir-i fani başka bir şey demeden ayrılır. Fakat İmam-ı Bûsirî’nin kalbine o anda Hz. Peygamber’in aşk ve muhabbeti düşer. Hemen evine gider. O akşam rüyasında Hz. Peygamberi görür. Uyanınca, içinin neşe ve huzurla dolduğunu fark eder. Bunun üzerine, Peygamberi metheden Muradiyye, Hemziyye gibi birçok kaside yazar.
Daha sonraları vücudunun yarısı felç olur. Yürüyemez ve hareket edemez duruma düşer. O zaman, Kaside-i Bür’e’yi yazıp, Hz. Peygamberi görüp bu kasideyi ona okur.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem mübarek elleriyle felç azalarını mesh eder. İmam-ı Bûsiri uyanınca hastalığının yok olduğunu görür. Allah’a şükreder.
Liste Fiyatı: 14,00TL
Yayın Tarihi: 15.01.2014
ISBN: 6055309794
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 176
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Bu üründen 4 adet satın alındı.

İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
11,20TL
Kazanacağınız Puan: 22
SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Platin Üyelere Özel Fiyat
10,08TL
Okuma Listeleri:
1 kişi
0 kişi
0 kişi