banner
Kur’an’dan İzdüşümler

Kur’an’dan İzdüşümler

Halen dil filolojisine göre Kur’an’ın Türkçe çevirisi yazılmadı. 1400 yıl içinde biriken Müslüman kültürü dikkate alınmadan, sadece Arap dilinin filolojik yapısından gidilerek, tıpkı bir roman, bir hikâye, bir tarih kitabı çevrilir gibi dile, dilin sembolik, semantik, değişmeceli anlamına göre meal yapılmadı. Belki yapıldı ben bilmiyorum. Yapıldıysa da ben görmedim. Bu nedenle mevcut mealler her zaman Müslümanların tarihi süreçteki kültürünü yansıtıyor, Kur’an’ı değil. Belki filolojik açıdan Kur’an’ın 1400 yıl önceki Arapçasının karşılığı olarak çevrilirse; Resul’ün tebliğ ettiği Kur’an’a ulaşabiliriz. Bunun ön şartı aradaki 1400 yıllık kültürü bir kenara bırakmak! Mümkün mü? Elbette zor görünüyor! Mevcut Müslümanım diyen dindarların buna izin vereceklerini de sanmıyorum.
Demiştik ki yazılan meallere Müslümanların kültürü yansıtılıyor. Böyle olunca yazarların fikir, mezhep, tarikat, cemaat, siyaset, sosyal, psikolojik, toplumsal, ırksal yapıları Kur’an çevirilerine yansımaktadır. Onun için bir meali okuyorsanız yazarın görüşünü de bilmeniz gerekir. Aksi halde sizi alır başka yerlere götürür. Bu durum yazarların samimiyetsizliğinden değil, doğal olarak insanın kendini yansıtmasından kaynaklanır. Hiç kimse kasıtlı kendini yansıtmaz, insanın kendini yansıtması kendiliğinden oluşur. Onun için kısaca şöyle demeliyiz. Kur’an ilahidir. Mealler insanidir. Hiçbir meal, Kur’an değildir.

Liste Fiyatı: 70,00
Yayın Tarihi: 20.11.2020
ISBN: 9786059827416
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 698
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 22 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kurandan-izdusumler/563151.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11313871/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner