banner
Makro İhtiyati Politikalar & Teori ve Ülke Deneyimleri

Makro İhtiyati Politikalar Teori ve Ülke Deneyimleri

2008 yılında küresel mali krizin başlaması, merkezi ekonominin fonksiyonlarının tek bir enstrüman olan faiz oranını kullanmakla sınırlı olduğu mitini yerle bir etmiştir. Küresel finansal kriz öncesi dönemde merkez bankalarının iki hedefi vardı: Fiyat istikrarı ve finansal istikrar. Politika faiz oranının fiyat istikrarını sağlamaya yönelik olarak kullanılmasıyla birlikte, ikinci bir araca ihtiyaç duyulmuştur. Finansal istikrarı sağlamak için, makro ihtiyati araçlar kullanılmaya başlanmıştır. Krize giden yıllarda yine de mali istikrarsızlıklar meydana gelmiştir. Konut, gayrimenkul ve banka kredilerindeki patlama yerini epik, küresel bir finansal çöküşe bırakmıştır. Bir enstrümanı kullanarak her iki hedefe de ulaşmak için seçilen araçlar, çoğu zaman yeterince başarılı olunamamasına sebep olmuştur. 2008 mali krizinden önce bankacılık faaliyetleri daha çok bireysel kurumlara yönelik risklere veya genel olarak ihtiyati riskler olarak adlandırılan risklere odaklanıyordu. Bu nedenle, finansal düzenleyiciler makroekonomik risklerin ve kırılganlıkların birikmesinin finans sektörü için sistemik risk oluşturabileceğini dikkate alamamışlardır. Kriz dönemlerinin yüksek maliyetleri, makro ihtiyati analizlerin gelişimini de teşvik etmiştir.
 
Bu kitapta, makro ihtiyati politikaların ana hatları ortaya koyulmuş ve politikaların uygulanması sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar belirtilmiştir. Ampirik çalışmalardan hareketle araçların etkinliğine ilişkin ülke örneklerine yer verilmiştir. Kitabın kurumsal çerçevesi oluşturulurken alanında yazılmış birçok uluslararası makale taranmıştır, dolayısıyla genç araştırmacıları makro iktisat literatürüyle tanıştırmayı hedeflemektedir. Ayrıca konuyla ilgilenen araştırmacılara da hitap etmektedir.

Liste Fiyatı: 460,00
Yayın Tarihi: 17.04.2024
ISBN: 9786057274298
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 23.5 cm
Kitapyurdu Fiyatı:
316,25

Genellikle 5-7 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 632

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 290,95
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/makro-ihtiyati-politikalar-teori-ve-ulke-deneyimleri/680501.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11880338/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner