banner
Mareşal ve İnönü'nün Bitmeyen Kavgası

Mareşal ve İnönü'nün Bitmeyen Kavgası

Mareşal’in 10 Nisan 1950’deki ölümünden sonra Milli Şef İnönü, aralarındaki "Bitmeyen Kavga"dan dolayı büyük komutanın ailesine başsağlığı mesajı göndermekten özellikle imtina etmişti. Şef’in yarattığı diktavari korku nedeniyle devlet ricali adeta sus pus olmuş durumdaydı. Bütün bu vefasızlıkların ötesinde, Mareşal’in cenazesinin yüzbinlerin gözyaşları içerisinde kaldırıldığı ana kadar Ankara ve İstanbul radyolarından müzikli yayınların kesilmeyişi, Türk halkının ruhunda infial yaratan tepkilere neden olmuştu. Asıl üzüntü veren husus, İnönü’nün bilgisi dahilinde radyolardan neşredilen "Çiftetelli"yle Mareşal’in son yolculuğuna uğurlanması hadisesi idi.

Buradan sormak gerekiyor; Atatürk’ün yanısıra Ali Fuad Cebesoy, Rauf Orbay, Fethi Okyar ve Refet Bele gibi Milli Mücadele’nin değerli komutanlarıyla, son raundda "Fevzi Çakmak" olmak üzere, İnönü kendinden başka kiminle kavgalı olmadı ki?..

Yakın tarihin değer yargıları hakikatleri böyle deklare ettiğine göre; o kötü-bu kötü "Son diktatör, bir tek sen mi iyisin?" demezler mi insana!

Liste Fiyatı: 8,80
Yayın Tarihi: 16.03.2006
ISBN: 9789758997107
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 92 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/maresal-ve-inonunun-bitmeyen-kavgasi/79453.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:141763/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner