banner
Memoirs of a Moth

Memoirs of a Moth

Şeyh Tosun Bekir Bayraktaroğlu ülkenin seçkin ailelerinden birine mensup olarak doğan, son derece alafranga bir eğitim alan ama tasavvufla tanışınca bambaşka bir hayata kavuşan bir sanatçı. Hikâyesini birkaç cümleyle özetlemek gerçekten çok zor. Robert Kolej’de geçen gençlik yıllarında sosyalist; Batı’da geçen sanat dolu döneminde bohem ve anarşist; Fas’ta geçen ticaret döneminde zengin ve aristokrat; İstanbul’daki Cerrahî tekkesindeyken derviş; New York yıllarında ise şeyh.

Şeyh Tosun Efendi, kendi kaleminden çıkan bu hatıratında, bizi sadece kendi hayatını okumaya değil, Cumhuriyet döneminin tamamını gözden geçirmeye çağırıyor. Cumhuriyet elitlerinden sayılabilecek bir ailede yetişen, Londra’daki gençlik yıllarında Bülent ve Rahşan Ecevit, Can Yücel, Ali Neyzi gibi gençlerle aynı evi paylaşan Tosun Bekir Bayraktaroğlu’nun, sonrasında mistisizm ve Gürciyefçi öğretiden geçen yolu nihayet tasavvufa ulaşıyor, onu önce derviş sonrasında şeyh yapıyor.

Son derece samimi, sıcak, akıcı ve okuru bir kez yakaladı mı artık bırakmayan bir hikâye… Doğu’dan Batı’ya, sonra tekrar Batı’dan Doğu’ya uzanan bir ruh macerası…

2012’de Türkçe baskısıyla okurla buluşan, dikkate değer bir ilgi gören ve TYB'den "Yılın Hatırat Kitabı" ödülünü alan Amerika'da Bir Türk kitabı şimdi Memoirs Of A Moth adıyla İngilizcede.

Liste Fiyatı: 350,00
Yayın Tarihi: 07.01.2014
ISBN: 9786050813142
Dil: İNGİLİZCE
Sayfa Sayısı: 264
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 78 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 225,23
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/memoirs-of-a-moth/327782.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:159839/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>