banner
Menekşenin Doğusu

Menekşenin Doğusu

“Don Kişot’u emanet al.” Bu iki dünya yabancısı arasında ansızın peydahlanan benim bilmediğim esriklik ve korku, rahat bırakmıyordu beni. Habil ve kabil döneminden bu yana sürekli ezeldeki ayrılıktan bir gölgenin tekrarlamış olduğundan kuşkum yoktu. Mekânlar ve zamanlar hicaptırlar. Sözler ve vuslatlar hicaptırlar; yüzler ve bedenler de.”  
– Menekşenin Doğusu
 
Yazar Şehriyar Mandanipur; Şiraz’da doğdu. 33 yaşındayken ilk öykü kitabı, “Mağara Gölgeleri” yayımlandı. Uzun bir süre, yasaklanıncaya kadar ünlü Perşembe Akşamı adlı aylık edebiyat dergisini çıkarttı. Bugüne kadar ondan on iki öykü kitabı ve roman yayımlanmıştır. 2006’dan bu yana Amerika’da yaşayan ve Harvard’da edebiyat dersi veren Mandanipour’un son romanı: “Bir İran Aşk Öyküsünün Sansürlenmesi” başlığını taşır. Şehriyar Mandanipur, İngilizce, Felemenkçe, İtalyanca, İspanyolca, Türkçeye ve Almancaya çevrilmiştir.
“Şehriyar  Mandanipur, zamanımızın en ilerici romancılarından biridir ...
Mandanipur, anavatanında uzun bir geçmişi ve şöhreti olan İran'ın yaşayan en önemli yazarlarından biridir... İngilizce konuşan okuyucular sonunda onun yazma becerilerini paylaşabiliyor.”
David Martin, The Guardian-
 
“Mandanipur'un yazıları hayat gücü, tutku, zeka, belirsizlik ve politik referanslarla doludur. Çağdaş Farsça edebiyatına aşina olmayan bir okuyucu, "Kundera" ya da Rüşdi’nin " Gece Yarısı Çocukları" nı anımsayabilirler... sürükleyici ve çoğu zaman esprili.”
-James Wood, New Yorker

Liste Fiyatı: 160,00
Yayın Tarihi: 14.09.2021
ISBN: 9786057484277
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 40
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 18 x 18 cm

Bu üründen 12 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 93,60
banner

loading
banner
banner
banner
loading
banner
banner