banner
'Mış Gibi' Yetişkinler & Yetişkin Çocuklar

'Mış Gibi' Yetişkinler Yetişkin Çocuklar

Bazı insanlar duygusal olarak gelişemeyince bir yetişkinin olgunluğunu davranışlarında, konuşmalarında, ilişkilerinde gösteremiyorlar. Ancak biz onları bedenen büyümüş, “yetişkin” olarak gördüğümüz için onlardan beklentilerimiz olgun insan davranışları oluyor. Hayal kırıklığına uğruyoruz ve çoğu zaman onları olduğu gibi kabul etmekte zorlanıyor ve öfkeleniyoruz.
Ve belki de böyle davranıp farkında olmayan yetişkin çocuklardan biri de biziz.
Yetişkin çocukların “‘mış gibi’ yetişkin” olmaları büyük ölçüde psikolojik gereksinmelerini karşılamayan ailelerde büyümelerinden kaynaklanıyor ve farkına varılmaması durumunda bu hikâye kuşaktan kuşağa aktarılıyor.
Gerçek Özgürlük kitabının kahramanları Timur ile Yakup Bey, bu sefer, görünüşü yetişkin ama içi olgunlaşamamış, “çocuk kalmış” insanların hayatlarını ilişkilerin dokusu içinde, hatalı davranışlarımızı bize göstererek aktarıyor ve aile ortamı ve çocuk yetiştirme üzerine günlük yaşamda karşılaştığımız olayları öyküleştirerek kendimizi daha yakından görmemize ve tanımamıza olanak sağlıyor.
Bu kitapta; “Yetişkin çocuk kimdir? Yetişkin çocuklar nasıl ve hangi ortamda büyür?”, “Aile kurarken karşındakinden ve kendinden beklemen gerekenler nelerdir?”, “Çocuğun gereksinmeleri karşılanmazsa çocuğa ne olur?”, “Ailede neden hep diken üstündeyiz?” sorularının cevaplarını Doğan Cüceloğlu’nun eşsiz bakış açısıyla öğreneceksiniz.
 
Bu kitap bir ayna… Sayfaları çevirdikçe çocukluğunuzu, ailenizi, çevrenizdeki insanları ve en önemlisi kendinizi daha iyi anlayacaksınız.

Liste Fiyatı: 265,00
Yayın Tarihi: 14.08.2025
ISBN: 9786255835079
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 256
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 264 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
160,33

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 320

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading