banner
Mısırbilime Giriş

Mısırbilime Giriş

Mısırın ilk kralları İÖ yaklaşık üçbinli yıllarda hüküm sürmeye başladılar. Mısır halkı bin yılları aşan varoluşu sırasında köklü bir dinsel ve toplumsal örgütlenme yarattı. Kendi mitlerini varedip, kapsamlı bir panteon oluşturdular. Nil'in taşmalarını hesaplarken diğer yandan ötedünyayı anlatan rehberler yaratıyorlardı. Kendi coğrafyalarının diğer halkaları ve inanışları üzerinde tartışmasız bir üstünlük kurdular. Askeri yenilgilerle tarih sahnesinden silindiklerinde dinsel örgütlenmeleri, inanç sistemleri ve toplumsal ilişkileri Yunan ve Roma kültürünü çoktan etkilemiş ve Batı uygarlığının temellerine nüfuz etmişti.

Tarihin seyri içinde Mısır yalnızca arkeolojik bir hasat bölgesi olarak kabul gördü. Uygarlığın "yitik" kültürüyle hesaplaşma karşılaşma ancak hiyerogif yazının 1822'de çözülmesiyle mümkün oldu. Dile gelen ötekini dinlemek ve kayıp bir uygarlığı -kağıt üstünde de olsa- yeniden kurmak şimdi Batı disiplinlerinin yeni tutkusuydu. Mısırbilim başlığı altında yapılan bu çalışmalar, piramitin taşlarını teker teker yerine koymaya uğraşan çok yönlü bir inşa faaliyeti olarak günümüze kadar sürdü ve hala sürüyor. Alanının en önemli isimlerinden biri olan Erik Hornung Mısırbilime Giriş'te bu tamamlanmamış piramidin bir resmini çiziyor.

Liste Fiyatı: 270,00
Çevirmen: Zehra Aksu Yılmazer
Yayın Tarihi: 28.07.2004
Orijinal Adı: Einführung in die Agyptologie
ISBN: 9786055272708
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 214
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 903 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/misirbilime-giris/60969.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:62167/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner