banner
Misyonerlik ve Amerikan Board Teşkilatı

Misyonerlik ve Amerikan Board Teşkilatı

Atatürk, 3 Ocak 1921’de işçileri Bakanlığı’na gönderdiği yazıda şöyle diyor: “Amerikalılar tarafından numune çiftliği vesair benzeri müesseseler husule getirilip buralarda kendi tabamızdan olan binlerce çocuğun Türk hükümetine karşı dostane olmayan ve sadıkane olmayan hissiyatla donanmış olarak yetişmelerine müsaade edemeyiz.”


Amerikan Board Teşkilatı, Amerika Birleşik Devletleri’nin dış ülkelere yönelik Protestan misyonerliği faaliyetlerini yürütmek için kurduğu bir örgüttür. Board Teşkilatı’nın ilk temelleri 19. yüzyılın başında ABD’nin New England bölgesinde atılmıştır.Teşkilat Asya’daki ilk misyonunu 1819 yılında Filistin’de kurmuş 1821 yılında Misyoner Parsons Kudüs’ü ziyaret ederek çalışmalara başlamıştır. Board Teşkilatı Osmanlı Devleti’ni kısa sürede bir ağ gibi sarmış, etkileri en çok 1839 Gülhane Hattı ve 1856 Islahat Fermanı ile ortaya çıkmıştır. Kurdukları okular, hastaneler ve yetimhaneler ile teşkilat Anadolu’nun her köşesine nüfuz etmiştir. Misyonerlerin faaliyetleri günümüzde de sürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti varlığını sürdürmek ve gençlerini öz kültürleriyle yetiştirmek için misyonerlik faaliyetlerine karşı tutumunda Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlığını göstermelidir.

Liste Fiyatı: 13,89
Yayın Tarihi: 15.10.2009
ISBN: 9789752552692
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 152
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 55 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 7,99
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/misyonerlik-ve-amerikan-board-teskilati/138481.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:288604/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner