banner
Modern Ulus Devlet

Modern Ulus Devlet

Hiç umulmadık şiddetle ce yaygınlıkta baş gösteren dini ve etnik çatışmalar ile hemen hemen her ülkeyi derinden rahatsız eden "toplum"sal huzursuzluklar, dikkatleri bir anda yaşadığımız zaman üzerine çekti. Bizce sorunun temelinde kendini tüketen modernlik ve bunun tarihsel bir kategorisi olan ulus devlet yatmaktadır.

Şu anda adına "Modern Ulus Devlet" dediğimiz bu fenomen iki ana sorunla yüz yüze gelmiş bulunmaktadır: İlki, "birey" durumuna düşürdüğü insana ve çeşitli sosyal gruplara özerk ve özgür alan bırakmaması, giderek etkisi ve kapsamı artan bir totalitarizmle bütün hayat alanlarına nüfuz etmesi; diğeri, merkezi "kültür" tarafından tanımlanan, "toplum " ve "ulus" kategorileri içinde eritilmek istenen çok sayıda kimliği, farklı dini ve etnisiteyi bir arada yaşatma konusunda çaresizliğe düşmesi.

İşte bu kitap, bir yandan modern ulus devlet'i, öte yandan modernist İslamcı bakış açısının konuya yaklaşımını ele almak, yeni sorular sormak ve verimli bir tartışma ortamına zemin hazırlamak amacıyla kaleme alındı.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 10,19
Yayın Tarihi: 01.11.2007
ISBN: 9789756079669
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 244
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 22.5 cm

Bu üründen 51 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/modern-ulus-devlet/262056.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:199230/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner