banner
Morenga

Morenga

1904 yılında Almanya’nın Güneybatı Afrika’daki sömürgesinde, işgalci Almanlar ile yerli Herero ve Hotantolar arasında kıyasıya bir savaş başlar. Ön saflarda, halkının özgürlüğü için savaşan eski bir maden işçisi vardır: Jakob Morenga.
Uwe Timm, savaşın simge ismi Morenga’ya ve onun temsil ettiği onurlu, Almanlara göre “isyancı” Afrika insanına saygı duruşu niteliğinde bir kitap yazmış; gerçek ile kurguyu ustaca iç içe geçirerek, bugünün bağımsız Namibyasında o gün yaşananlardan olağanüstü bir roman çıkarmış. Tarihin sert gerçeklerini beklenmedik mizahi unsurlarla harmanlayarak okuru şaşırtmayı ve merakını hep diri tutmayı başarıyor; bu sürükleyici kitabı okumak başlı başına bir serüvene dönüşüyor.
Morenga, hem Almanya hem de Namibya’nın tarihine edebiyat penceresinden ışık tutmakla kalmıyor, bugünün “özgürlüğüne kavuşturulmuş” ülkelerinde hâlâ süren gerilla savaşlarına da başka bir açıdan bakmamızı sağlıyor.

Liste Fiyatı: 228,00
Çevirmen: Rasin Güçhan
Yayın Tarihi: 11.05.2010
ISBN: 9789750711619
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 396
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 60 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/morenga/149339.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:38000/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner