banner
Moskova'yla İslam Arasında Orta Asya

Moskova'yla İslam Arasında Orta Asya

Orta Asya, özellikle 11 Eylül saldırısıyla başlayan uluslararası şekillenmede bugün, her zaman olduğundan daha yoğun biçimde Dünya'nın gündeminde. Büyük güçler arasında Avrupa paylaşımı mücadelesinin yüreği sayılan ve beş Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlıklarına kavuşmalarıyla petrol ve doğal gaz kaynaklarının yani güzergahına dönüşen bölge, SSCB'nin dağılışından 11 Eylül sürecine kadar nasıl şekillendi? Orta Asya'nın Jeopolitik merkez ülkesi Özbekistan'da neler oluyor?
Bağımsızlıklardan bu yana bu cumhuriyetlere çeşitli geziler yapan, siyasi elitlerden kültür adamlarına, stratejistlerden sokaktaki insana kadar değişik kesimlerle görüşen İrfan Ülkü, Türkiye'dek kendi alanında "ilk" sayılabilecek bu kitabında, SCCB'nin çöküşünden günümüze kadar, Moskova ile İslamcı hareket arasında, bağımsızlık kazanımlarını pekiştirme mücadelesi veren Orta Asya Türk Cumhuriyetlerini anlatıyor. Büyük Oyun'un geçmiş ve gelecek perspektifleri ışığında, Türk dünyasının rolünü araştırıyor.
Moskova'yla İslam Arasında Orta Asya geçmişten geleceğe çizdiği perspektifle İslamcılıkla Rusya'nın yeniden imparatorluk olmak baskısı arasında kimlik ve bağımsızlıklarını koruma mücadelesi veren genç cumhuriyetlerin dünya sistemindeki belirleyici rollerini de tartışmaya açıyor.

Liste Fiyatı: 13,89
Yayın Tarihi: 31.01.2003
ISBN: 9789758691098
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 325
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 26 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/moskovayla-islam-arasinda-orta-asya/50821.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:96855/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner