banner
Muhyiddin İbni Arabi Hayatı ve Çevresi

Muhyiddin İbni Arabi Hayatı ve Çevresi

Şeyh-i Ekber lakabıyla anılan ve gerek hayatı gerekse felsefesi bakımından tasavvufun en önemli isimlerinden sayılan Muhyiddin İbni Arabi, geçmişte ve günümüzde sadece İslâm alimlerinin değil, Avrupalı ünlü araştırıcıların da dikkatini çekmiş ve çok sayıda çalışmanın konusu olmuştur.

· Günümüzde yabancı araştırmacıların en çok ilgilendiği isimlerin başında gelir. Hakkında en çok çalışma yapılan isimdir.

· İbn Arabî bilginin şerefine çok önem verir. Bilgisizliğe ölüm, bilgili olmaya da hayat adını verir..

Bu kitapta İbn Arabî’nin çok özel bir biyografi çalışması yapılmıştır.

Gerek hayatı gerekse felsefesi bakımından İbni Arabî’yi içine efsaneler karışmış şekilde değil, gerçek yönü ile tanıtmayı amaçlamaktadır.

Keklik, yapılan araştırmaların İbn Arabî’yi tam olarak incelemeden yapıldığını söylüyor ve bu çalışmayı onun 500’ün üzerindeki eserini titizlikle inceleyerek görüşlerini ortaya koymaya çalıştığını belirtiyor.

Muhyiddin Arabî’nin, akıl ve inançla ilgili görüşlerini titizlikle ele alıyor.

İbn Arabi’nin hakkında çıkan tartışmaların sebeplerini inceliyor. Bunu yaparken aynı zamanda onun devrinde şöhret kazanmış olan diğer sufilerin biyografilerine dair bilgiler veriyor.

Fikirlerinin hem anlatılması hem de anlaşılması güç olduğu için sade ve anlaşılması kolay bir şekilde nakletmeye çalışıyor.

Bu kitapta “İbn Arabî kimdir?” sorusuna cevap arıyor.

Liste Fiyatı: 35,00
Kapak: Ravza Kızıltuğ
Yayın Tarihi: 29.07.2008
ISBN: 9789759161323
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 238
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 110 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/muhyiddin-ibni-arabi-hayati-ve-cevresi/116635.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:144181/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner