banner
Mutlu Olma Sanatı (Cep Boy) (Tam Metin)

Mutlu Olma Sanatı (Cep Boy) (Tam Metin)

Epikür; din, bilim, yaşam, ölüm, mutluluk ve ahlak konularındaki fikirleriyle Antik Akdeniz dünyasını ve Avrupa’nın düşünce yapısını derinden etkilemiştir. Karl Marx, Isaac Newton ve Thomas Hobbes gibi büyük düşünürlerin hayranlığını kazanan Epikür’ün fikirleri, ölümünden yüzyıllar sonra bile hâlâ tartışılmaya devam ediyor. 
Mutlu Olma Sanatı; Epikür’ün Herodot ve Menoitios’a yazdığı, varlığın fiziksel temelleri, yaşamın amacı, ruhun doğası, kader, dil, kültür, haz ve adalet gibi daha pek çok konuyu ele alan mektuplarından ve aforizmalarından oluşuyor. Epikür bu mektuplarında, iyi bir hayat yaşamanın yollarının salt insan davranışı üzerinden değil; hareket kavramı, görme, koklama ve duyma gibi duyuların ve gök cisimleri, ateş ve atomlar gibi doğrudan gözlemlenebilen yahut gözlemlenemeyen fiziksel maddelerin de doğru anlaşılması ve dolayısıyla insan türünün tüm bu yapı içerisindeki yerinin kavranmasıyla mümkün olabileceğini gösteriyor: “Ölüm bizim için bir anlam ifade etmez, çünkü atomlarına ayrılanın duyu yetisi kalmamıştır ve duyu yetisi olmayan ile alakamız yoktur.”
Bu açıdan bakıldığında sıra dışı bir okuma deneyimi vadeden Mutlu Olma Sanatı, “Bedenlerimizi ve zihnimizi çevreleyen ‘varlık dünyası’ bize ne söylüyor?” sorusuna, endişeden uzak bir cevap arıyor.

Liste Fiyatı: 20,00
Çevirmen: Ata Leblebici
Yayın Tarihi: 16.09.2021
ISBN: 9786257572644
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 127
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 10.5 x 15 cm

Bu üründen 510 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
9,90

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 8

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 8,91
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mutlu-olma-sanati-cep-boy-tam-metin/592809.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11455312/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner