banner
Muvafakat-ı Ömer

Muvafakat-ı Ömer

Hz. Ömer denince adil halife hatıra gelir ve kendisi ile ilgili kitaplarda çoğunlukla onun menkıbevi kişiliği anlatılır ama onun ayetlere önceden muvafakat etmek gibi çok önemli bir meziyeti daha vardır. Hz. Ömer’in görüşlerine uygun inen, onun kanaatlerini onaylayan ayetlerin sayısı az değildir. İşte bunlara Muvafakat-ı Ömer adı verilir. Hiç şüphesiz Muvafakat-ı Ömer belli bir seviyesi gerektiren, felsefî açılım isteyen hassas ve derin bir konudur. Zira vakıayı görmeyen hayalî dar anlayışlarla hakikate ulaşamaz. Bundan dolayı insan alışılmışın dışındaki farklılıkları görerek kendi anlayışını geliştirmelidir.
Yüksel Macit, hukuk sosyolojisi perspektifiyle kaleme aldığı Muvafakat-ı Ömer kitabında mukayeseli bir okuma sunuyor. İslam hukukunun oluşumunu anlama açısından çok önemli olan eser, Muvafakat-ı Ömer konusunda daha evvel yapılan tespitleri aktarıyor. Dahası Hz. Ömer’in muvafakat ettiği ayetlerin İslam hukuku açısından anlamını ortaya koyuyor. Muvafakat-ı Ömer’den yirmi beş örnek üzerinde durmak suretiyle bu olguyu bütünlüklü bir şekilde ele alıyor.
Muvafakat-ı Ömer, Hz. Ömer’i merak edenler için bir başvuru kaynağı olduğu kadar, İslam hukuku alanında çalışan, düşünen, ayrıca bu sahayı merak eden herkes için yetkin bir inceleme.

Liste Fiyatı: 125,00
Yayın Tarihi: 18.09.2019
ISBN: 9789753525046
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 118
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 107 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
96,25

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 52

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 86,63
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/muvafakati-omer/514373.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:9769102/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner