banner
Nafile İbadetler

Nafile İbadetler

Hazreti Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bir kudsî hadiste, "Allah şöyle buyurmuştur: Kim veli bir kuluma düşmanlık ederse, ben de ona savaş açarım.
Kulum bana, kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevimli olan bir şeyle yaklaşmaz. Kulum bana nafile ibadetlerle de yaklaşmaya devam eder. Nihayet onu severim. Ben kulumu sevince de artık onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı mesabesinde olurum. Diliyle de her ne isterse muhakkak onları kendisine ihsan ederim. Banasığınmak isteyince de onu korurum..." buyurarak,farz ibadetlerin dışında insanı Allah'a yaklaştıracak,sevgisine mazhar kılacak nafile ibadetler de bulunduğuna işaret etmiştir.

Sınırı belli olduğundan ötürü, farzlara bir ekleme yapmak mümkün değildir. Ama nafile ibadetlerinçoğu için bir sınır konmamıştır. Nitekim nafilekelimesi, gerekli olan (farz-vacip) üzerine yapılanziyade anlamına gelmektedir. Öyle ise vakti vedurumu müsait olup ibadetle şahlanmak isteyen,bidat sınırlarına girmemek şartıyla, istediği kadarnafile ibadetle meşgul olabilir.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 01.04.2006
ISBN: 9789756096314
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 167
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
banner
banner
banner
loading
banner
banner