banner
Namaza Çağrı

Namaza Çağrı

Namaz Kelime-i Şehâdet getirilerek Allah ile yapılan sözleşmenin yenilenmesidir. İslâm Dini'ne imanın, gerektirdiği temel ibâdettir. Rabbimizin huzurunda sorgulanacağımız ilk kutsal görevimizdir. Allah'ımızın rızasına erdirecek en faziletli ameldir. Çünkü Namaz Allah'ın egemenliğini fiilen tanımadır. Onun hükümranlığına boyun eğiştir.
Namaz bedenin, aklın ve kalbin katılımı ile. gerçekleştirilecek ibâdettir. Namaz İslâmî imanın belgesidir. İnancın yaşama dönüşüdür. Vücudda baş konumundadır, İslâm' in ana sütunudur.
Namaz yıldızlar, dağlar, hayvanlar ve denizler gibi her bir varlığın ibâdet şekillerini içeren, bunun için de ayakta, eğilerek ve yere kapanarak yapılan kulluk zirvesi ibâdettir.
Namaz, bize bizden yakın ojan Allah'ımızla beraber olduğumuz bilincine yükselten ibâdettir.İnsanın Allah'a en yakın olacağı secdeyi içine alan bir ibâdet olduğu için namaz, bütün peygamberler ve kutsal kitapların görevleştirdiği ibâdettir. Örneğin; Hz. İbrahim ve bağlıları, Hz. Musa ve inançlıları Hz. İsa ve havarileri namazla Allah'a ibâdet etmişlerdir.
Namazı müminin miracı, gözünün nuru ve Cennetin anahtarı olarak niteleyen Hz. Muhammed de namazla Allah'a ibâdet etmişler ve onun şanlı ümmeti olan bizler de beş vakit namazla yükümlü kılınmışızdır.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 01.11.2014
ISBN: 9786058938786
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 113
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 64 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 14,85
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/namaza-cagri/353890.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:990305/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner