banner
Nöro Satış

Nöro Satış

''Bütün insanlar doğal olarak bilmek ister. Duyularımızdan aldığımız zevk bunun en büyük kanıtıdır.''

Aristoteles'in (D: MÖ 384, Ö: MÖ 322) Metafizik adlı eseri bu cümleyle başlar. İnsan doğası gereği içinde bulunduğu ortamı, toplumu, hayatı vb. bilmek ve anlamak ister. İnsanı insan yapan şey de bu bilme isteği ve çabasıdır. Aristoteles’e göre önemli olan nedensellik ilkesidir. Bilmek demek olguyu tanımlamak değildir. Bilmek; nedenle bilmektir, nedeni bilmektir. Neden özdür, bilmek; özü bilmek demektir.

Bilgi kişinin yaşamı algılayışını değiştirir. Algının değişmesi kişinin yaşamını da değiştirir. Her insan olanı kendisine göre farklı algılar. Aslında yaşam olduğu gibi değil olduğumuz gibidir. Bizler kendi zihin evrenimiz içinde varız ve kendi zihin evrenimizle yaşayış şeklimizi de belirlemekteyiz.

Bugüne kadar ekonominin ve pazarlamanın dayandığı temel olan “insanlar faydalarını en üst seviyeye çıkarmak için rasyonel (akılcı) kararlar verirler/satın alırlar” tezi, hiç gereği yokken satın aldığımız ayakkabıda ama bunun tokası var ile ne kadar açıklanabilir?

Yoksa Nöro Satış, insanları etik olmayan bir şekilde hiç satın almak istemedikleri ürünleri aldıran, onların bilinç dışına birtakım subliminal mesajlar veren ve bir anlamda onların davranışlarını kontrol edebilen bir mekanizma mıdır? Nöro Satış sağlıklı iletişimin ta kendisidir. İletişim; çoğu kişinin ustalaşamadığı bir durumdur. Nöro Satışın en çok üzerinde durduğu şey, düşünce biçimlerini tanımak, nörolojik süreçlerin etkinliğini artırmak ve onu yönetebilme becerisini kazanmaktır.

Amacımız yaşamın kendisini bir anlamda içinde bulunduğumuz zihin durumunu görmeyi sağlamaktır. Küçük dokunuşlarla farkındalık kapısını aralayıp bizi sınırlayan dirençleri azaltmak ve böylece büyük kazanımlar elde etmektir. Bilginin güç olma halinin, nedenlerle özü bilmenin ve anlamaktan doğan sevincin tarif edilemez duygusunu hep beraber yaşama isteğidir.

Liste Fiyatı:
Yayın Tarihi: 24.05.2024
ISBN: 9786253912048
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 296
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 17 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
216,00

Genellikle 2-4 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 432

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/noro-satis/684131.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11899060/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner