banner
Nörobilim Zihnimizi Değiştirebilir mi?

Nörobilim Zihnimizi Değiştirebilir mi?

Yeni akademik disiplinlerin hepsinin önündeki “nöro” öneklerini nasıl değerlendirmeliyiz? Nöro-ekonomi, nöro-pazarlama, nöro-etik, nöro-estetik, nöro- psikanaliz! Her yerde nöro ekini görmeye başladık. Bilimin ve toplumun birbirine şekil verdiğini ve nörobilimin beynimizi anlamamıza büyük ölçüde yardım ettiğini düşünen nörobilimci Steven Rose ile sosyolog Hilary Rose bu kitapta, nörobilimin gerçekten zihnimizi değiştirip değiştiremeyeceğini inceliyorlar. Nörobilimin kapsamlı bir tanıtımının da yapıldığı kitapta, yazarlar indirgemeci yaklaşımın aksine, nörobilimin beyni toplum ve benliğin ortak ürünü olarak ele alması gerektiğini söyleyerek, neoliberalist teknobilimcilerden ayrılıyorlar. Yazarların kitabın başlığındaki soruya verdikleri cevap “evet”, ama bu o kadar basit bir evet değil. Nörobilimin hayatlarımızı değiştirebilmesi için toplumun da dönüşmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.
“Bu kitap kültürel modaların üstüne cesurca gidiyor.”
Scientific American
“Bu kitapta nörobilimsel fikirlerin ayrıntılı bir incelemesi ve neoliberal ideolojinin kapsamlı bir eleştirisini bulabilirsiniz.”
Counterfire

Liste Fiyatı: 15,00
Çevirmen: Meriç Öztürk
Yayın Tarihi: 09.11.2018
ISBN: 9786056732287
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 132 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/norobilim-zihnimizi-degistirebilir-mi/480447.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:7308882/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner