banner
Nur Kandili Veli Gönenli Mehmed Efendi

Nur Kandili Veli Gönenli Mehmed Efendi

Gönenli Mehmed Efendi Hazretleri (1903-1991), yirminci yüzyıl Türkiye’sine mânevî mührünü ve Kur’ân-ı Kerîm nişanını koymuş bir hocaefendidir.

İmamlık yaptığı Hacı Kaftani, Dülgerzade, Hacı Hasan ve Sultanahmet camilerinden başka Fatih, Süleymaniye, Sümbül Efendi, Eyüp Sultan, Yavuz Selim başta olmak üzere İstanbul’un bütün camilerinin fahrî imamı, hatibi, vaizi ve hocasıdır. Ömrü boyunca camiden mescide, vaazdan sohbete koşmuş, hafız ve Kur’ân-ı Kerîm talebesi yetiştirmiş, her zaman öğrenci ve fukaraya yardım eli uzatmış, tek kişilik bir irfan ordusudur.

Bu coğrafyada din ve insanlık için hizmet eden birçok insan kendisiyle maddî ve mânevî irtibat kurmuş ve hemen hemen hepsinin Hocaefendi’yle feyiz alışverişi olmuştur. Reisülkurra Gönenli Mehmed Efendi; Üstad Bediüzzaman, Şeyh Muzaffer Ozak ve Şeyh Safer Dal gibi büyüklerin “Allah’ın velî kulu”, “Asrın velîsi” diye takdir ettikleri ulu bir zattır.

On binlerce insanın kendisinden feyiz aldığı aşikâr olmasına rağmen Gönenli Mehmed Efendi hakkında yazılı kaynak çok azdır. Nur Kandili’nde uzun yıllar Hocaefendi’nin yanında bulunmuş M. Fatih Çıtlak’ın kaleminden kendini, Kur’ân’a ve hayır hizmetlerine adamış bir velînin hayatını okuyacaksınız.

Liste Fiyatı: 220,00
Yayın Tarihi: 15.03.2022
ISBN: 9786055215231
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 1.340 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/nur-kandili-veli-gonenli-mehmed-efendi/295450.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11633560/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner