banner
Ölümsüz

Ölümsüz

Osmanlı ordusu, Eflâk’ın Başkenti Târgovişte’ye iki gün uzaklıktaki Poeinari Kalesi’ne ulaştığında yeryüzünde daha önce hiç yaşanmamış bir olayla karşılaştılar. Önlerinde sonsuzluğa uzanan kazıklarla dizili bir alan vardı. Binlerce erkek, kadın, çocuk ve bebekler Müslüman ya da Hristiyan ayırmaksızın kazığa geçirilmiş durumdaydı. Manzara insanlık vicdanının kalmadığının kanıtıydı adeta.

Fatih Sultan Mehmet Han, cehennemi manzarayı görmüş, ordusunun savaş isteğinin kalmadığını fark etmiş, hemen harekete geçerek yüksek bir tepeye çıkmıştı. Beyaz atının üstünde kendinden emin bir tavırla etrafında vezirleri, komutanları, beyleri olduğu halde askerlerine hitap etti:

“Askerlerim, şahbazlarım, benim değerli komutanlarım. Gördüğünüz vahşet karşısında kötü olmamak mümkünsüzdür. Ancak, kardeşlerimizin kanını yerde mi koyacağız. Yapılan bu vahşet karşısında korkup gerimi döneceğiz. İmdi, bize düşen tek görev bu kaleyi o cani Voyvoda’nın başına yıkmaktır. Size emrim, kardeşlerinizi acımadan öldüren o kâfirin kellesini bana getirmenizdir.”

On binlerce asker tek yürek olmuş, Allah-u Ekber nidalarıyla saldırıya geçmişti.

Liste Fiyatı: 6,39
Yayın Tarihi: 23.01.2014
ISBN: 9786054543816
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 40 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/olumsuz/360033.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1005150/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner