banner
Osmanlı Kimliği ve Aşiretler

Osmanlı Kimliği ve Aşiretler

Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vardır. Bunları etnisitelerine göre ayıramazsınız, demokrasi etnik kitlelere göre olmaz, belli bir gruba tanınacak ayrıcalıklarla da olmaz. Bizim ülkemizde yaşayan Ermeni’si de, Rum’u da, Kürd’ü de, Türk’ü de hepsi bizim vatandaşımızdır.

Avrupa ve Batı dünyasında toplum serfler, köylüler, burjuva, rahipler, asiller şeklinde bir sınıflandırmaya tabi tutulurken; Ortaçağ Avrupasının en önemli ticari kazancı, zenci ticaretinden ve köle satımından, yani insanların pazarlanmasından sağlanırken; Osmanlı Devleti ırk, din, dil ve mezhep gözetmeksizin insanlığa hoşgörüyle yaklaşan bir zihniyetin temsilcileri olarak Batı dünyasının fikri yapısını temelinden sarsmıştır.

Öyleyse bin senedir elimizde tuttuğumuz gibi günümüzde de kenetlenmek zorundayız bu coğrafyayı elimizde tutabilmek için. Birbirimizle kenetlenmek zorundayız kim ne derse desin. Birbirimizi kucaklamak zorundayız, oyuna düşmemek zorundayız, telaşlanmadan, kızmadan sakin olmak zorundayız.
***
Bu kitap, güzel yurdumuzun çeşitli bölgelerinde, seminer, konferans ve söyleşilerde yapılan konuşmalardan derlenmiştir. Zevkle okuyacağınızı düşündüğüm kitapta, nasıl bir medeniyete ve köklere sahip olduğumuzun ipuçlarını bulacaksınız.

Liste Fiyatı: 85,00
Yayın Tarihi: 21.10.2022
ISBN: 9786055545086
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 136
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 782 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
59,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 32

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 54,74
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanli-kimligi-ve-asiretler/244223.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11619991/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner