banner
Osmanlı Vakıf Medeniyetinde Bir Veziriazam Hayratı Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı

Osmanlı Vakıf Medeniyetinde Bir Veziriazam Hayratı Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı

Osmanlı İmparatorluğu’nda bir dönem damgasını vuran Köprülü Dönemi’ni, birincil kaynaklardan, Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı kitabını okurken bütün hemen hemen tüm detaylarıyla düşünmenize imkan sağlayacak bu eseri okuduğunuzda, Köprülü Dönemi’ne daha farklı bir bakış açısıyla bakacağınızı sanıyoruz.
Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı kitabında, giriş kısmında vakıf kurumu hakkında genel bilgi verildikten sonra, birinci bölümde vakfın kurucusu Amcazade Hüseyin Paşa’nın hayatı hakkında kronolojik malumat verilmiştir. Bu bölümde bahsedilen Osmanlı’nın tekrar yükselişe geçtiği Paşa’nın sadareti dönemiyle ilgili olayları tasnif edilmiş başlıklar hâlinde vermektense, mümkün olduğu kadar kronolojik sırayla vermeye çalışılmıştır. Devrin ana kaynaklarına dayanılarak yazılan bu kısım, aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin 1697-1702 tarihleri arasındaki döneminin geniş bir siyasî tarih özeti niteliği de taşımaktadır. İkinci bölümde Amcazade’nin menkul ve gayrimenkul mallarından bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı hakkında ayrıntılı bilgi verilmiş ve son bölümdeyse vakfa ait vakfiye, hüccet, temlîk, istibdal gibi konularla ilgili belgelerin transkripsiyonunu verilmiştir.
Osmanlı’nın son kez atağa geçtiği bu dönemi gerçekler ışığında zevkle okuyabilirsiniz.

Liste Fiyatı: 35,00
Yayın Tarihi: 18.03.2017
ISBN: 9781234567897
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 550
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 25,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanli-vakif-medeniyetinde-bir-veziriazam-hayrati-amcazade-huseyin-pasa-vakfi/262973.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:202030/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner