banner
Osmanlı'yı Müjdeleyen Mevlana

Osmanlı'yı Müjdeleyen Mevlana

Mevlana olmasaydı, Diyar-ı Rum çok kısa bir sürede Diyar-ı İslam olmazdı.
Mevlana olmasaydı, Osmanlı Devletiyle tecessüm eden Türk-İslam mayası böylesine güçlü tutmazdı. Anadolu’dan yükselen bu ışık yetmiş iki milleti aynı çatı altında toplayamazdı. Anadolu insanı gönüllerin paslı kilidini bu kadar kolay açamaz, gönüllere de sultan olamazdı. Şar-İslam medeniyetinin sevgi ve hoşgörü yüzü bu kadar kesin bir dille vurgulanamazdı.
Mevlana ve Mevlana gibi düşünenler olamasaydı, bu medeniyeti kin, nefret ve terörizmle beraber göstermeye çalışanların planları alt üst edilemezdi. Sevgiyi böylesine öne çıkaran, dinine “Sevgi Dini”, peygamberine “Sevgi Peygamberi” diyen, varlığın mayasının sevgi olduğunu düşünen bu medeniyet “Düşmanlık Medeniyeti” olarak gösterilecekti.
Peki Mevlana’nın yanması, pişmesi ve kemale ermesi nasıl gerçekleşti?
Belhli Celaleddin nereden beslenerek ve ilhamını kimden alarak “Şarkın ve Garbın Konyalı Mevlana’sı” oldu?
Mevlana’yı evrenselleştiren; din, dil, ırk ve kültür farkı olmaksızın tüm insanlığı hayran bırakan özellikleri nelerdi?
Hem Türk’ün, Fars’ın, Arap’ın, Hintli’nin; hem tekkenin, caminin, medresenin, köy kahvesinin; hem de Sünni’nin, Şia’nın ve her çeşit tasavvufi cereyanın itibar ettiği bir bilge, bir hakem ve birleştirici bir isim olmasının temelinde neler vardı?
Bu ve benzeri daha pek çok soruya cevap bulabileceğiniz “Osmanlı’nın Müjdecisi Mevlana” kitabını okurken, Mevlana’yı ve onun öğretilerini tanıyacaksınız.

Liste Fiyatı: 13,89
Yayın Tarihi: 18.09.2009
ISBN: 9789752697324
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 320
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 47 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanliyi-mujdeleyen-mevlana/137358.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:288469/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner