banner
Öykü Yazmanın Sırları

Öykü Yazmanın Sırları

Öykü düş gücü ister. Öykü hem düşlerden hem de yaşamdan kaynaklanır.
Yalınlık, fantezi ve kurgu ister. Kimi zaman ayrıntılar üzerine kurulur ve yapılanır. Çağdaş öykücülük ise gizemli bir anlatımla bir arada gider. Kısacası öykücülük zor bir yazım türüdür. Kendini bırakmaya gelmez. Ulu orta ve düzensiz bir yöntem izleyemezsiniz. Üstelik yazarın belleği kendine özgü bir anlatım biçimine sahip olması da gerektirir.

Peki öykü yazmanın bir pratik yolu var mı?

Öyküde deyiş ve biçemin önemi nedir?

Öykü nasıl olmalı?

Öykü ve merak arasındaki ilişki nasıl tarif edilebilir?

Öykü, dil kalıplarını kırmalı mı?

Neden ve nasılların cevapsızlığı mı büyütür öyküyü?

Bütün bu soruların yanıtlarını Öykü Yazmanın Sırları'nda kaleme alan edebiyatımızın usta isimlerinden Orhan Duru; "Öykü peşinizi bırakmaz, sizinle sürekli didişir. Yazmak, insanın kendisini ve çevresini değiştirmek için kullandığı bir iletişim aracıdır. Bu iletişim aracını en yetkin bir biçimde kullanabilmenin yolunun 'dil'den geçtiğini düşünürsünüz ve eğilimleriniz hep yeni bir dilin peşinde olur. Sonsuz bir merak içinde olan öykücü neden ve nasıl sorularının cevabını bulsaydı öykü yazamazdı zaten " diyor.

Öykü Yazmanın Sırları, özellikle öyküye aşık olan ve bir öykünün peşinden gitmek isteyenlerin ellerinden bırakamayacakları bir eser.

Liste Fiyatı: 6,48
Yayın Tarihi: 07.02.2008
ISBN: 9789944714389
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 74
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/oyku-yazmanin-sirlari/105363.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:120355/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner