banner
Paris Cehenneminden Nasıl Kurtuldum?

Paris Cehenneminden Nasıl Kurtuldum?

Aslında bir değil, iki değil, bin Paris vardır. Başlangıçta Lutetia adıyla tanınmış, sonraları Paris adıyla çok sevilen bir yer olmuş. İşgallerin, savaşların yanı sıra sanatın, medeniyetin odak noktası. Dünyanın en güzel caddeleri ve bahçeleri orada yapıldı, en güzel saraylar orada kuruldu, en büyük üniversiteler orada açıldı, en büyük âlimler, en büyük artistler orada yaşadı. Ve kadınlar… Onlar daima kadınlık kuvvetinin bütün dünyada canlı abideleri oldular. Gözleri gülen sarışın bir kadın siluetine bürüdüler Paris’i. İşte bu Fransız Paris’tir. Hayat kaynaklarının membaı, güzel ve mağrur!
Haziran 1940’a gelindiğinde ise Paris işgal altında ve bambaşka manzarada. Boş bir vazo gibi bir tarafa atılmış, içindekiler canlarının derdinden onu bırakmışlar, kaçmışlar. İşte bu da Alman Paris’tir. Açlık, soğuk, sefalet, ümitsizlik ve kan! Gözleri gülmüyor artık sarışın kadının ve feryat ediyor şimdi: “Ne olur, ey tarih, beni bir kere daha kurtar! Vatanımızı seviyoruz, diye benimle öğünenler, fakat kara gün gelince benim için dövüşmekten çekinenler, sana baktıkça benden utansınlar!”
“Paris Cehenneminden Nasıl Kurtuldum?” Fransız Paris’te ün ve zenginlik sahibi olmuş bir kadının, Rebia Tevfik Başokçu’nun, hayatı dahil sahip olduğu her şeyin tehlikeye girdiği Alman Paris’ten kaçışını hikâye ettiği etkileyici bir kitap. Belgesel niteliğinde bir yazın. Arka fondan dünya ve genç Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kuvvetle yansıdığı bir kişisel tarih. Ayrıca bir aşk romanı kadar duygusal, bir polisiye kadar heyecanlı. Okurken keyif alacak, düşünecek, kimi yerde üzülecek, kimi yerde ise sevineceksiniz. Ancak her şekilde bugünden geçmişe doğru uzanan bu yolda eşsiz bir deneyim yaşayacaksınız.

Liste Fiyatı: 80,00
Yayın Tarihi: 20.05.2024
ISBN: 9786253689476
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 96
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
56,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 112

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 50,40
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/paris-cehenneminden-nasil-kurtuldum/683717.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11897554/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner