Persler Büyük Krallar Çağı

Antik dünyanın en büyük imparatorluğu: Ahameniş Persler. Libya’dan Asya bozkırlarına, Etiyopya’dan Pakistan’a uzanan bu geniş coğrafyada, Kyros, Darius ve Kserkses gibi hükümdarlar, çok kültürlü bir halkı yöneterek tarihin ilk süper gücünü inşa ettiler. İhtişamın merkezi Persepolis’te, benzersiz bir görkemle hüküm sürdüler, yasalar koydular, ordular kurdular ve farklı kültürleri bir arada tutan bir yönetim modeli geliştirdiler.
 
Ancak bu imparatorluk sadece ihtişamıyla değil, aynı zamanda çalkantılı saray entrikalarıyla da tarihe geçti. Kardeşlerin iktidar savaşları, kraliçelerin ve cariyelerin taht mücadeleleri, hadımların ve saray mensuplarının nüfuz çatışmalarıyla dolu bir hikâye.
 
Yüzyıllar boyunca, Persler hakkındaki bilgilerimiz, Herodotos gibi Yunan yazarların anlatılarıyla şekillendi. Ancak bu anlatılar, antik siyasi ve kültürel önyargılarla gölgelenmişti. Şimdi, Lloyd Llewellyn-Jones’un titiz çalışmaları sayesinde, İran yazıtlarından, arkeolojik keşiflerden ve Ahameniş sanatından alınan özgün bilgilerle “Pers Perspektifi” gün yüzüne çıkıyor.
 
Liste Fiyatı: 670,00TL
Çevirmen: Nur Nirven
Yayın Tarihi: 03.01.2025
ISBN: 9786258393750
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 480
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm
Bu üründen 233 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
415,60TL
Kazanacağınız Puan: 796
24 Saatte Kargoda
Stokta 6 ürün var
Platin Üyelere Özel Fiyat 394,82TL
Okuma Listeleri:
16 kişi
2 kişi
3 kişi